Over ons

De Vereniging Veilige Curatieve Zorg is een vereniging van Nederlandse ziekenhuizen. De VVCZ is opgericht in 2011. De vereniging draagt bij aan het vergroten van de patiëntveiligheid en het verbeteren van samenwerking in curatieve processen.

De vereniging is gestart met het peri-operatieve proces. Inmiddels richt de VVCZ zich ook op andere medisch curatieve processen zoals het convenant medische technologie, de acute zorg en medicatieveiligheid.

De VVCZ bestaat uit de leden, het bestuur, de scanleiders, een management assistent en een innovatiemanager. We stellen ze graag aan je voor.

Leden

De VVCZ heeft leden door het hele land. Zowel academische ziekenhuizen, STZ ziekenhuizen als perifere ziekenhuizen zijn lid.

Bestuur

Ton Tiebosch

Voorzitter

Ton Tiebosch is lid van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis Groningen sinds 2015, met de portefeuille Kwaliteit, Veiligheid en het zorgprocesmanagement. Ton is sinds 1991 patholoog. Sinds 1 januari 2016 is hij bestuurslid en sinds september 2020 voorzitter van het VVCZ bestuur.

Ester Cardinaal

Bestuurslid

Ester Cardinaal is een ervaren managing director werkzaam bij het Radboudumc. Ze heeft een aantoonbare geschiedenis in het werken in de ziekenhuis- en gezondheidszorgbranche.

Vacature: bestuurslid/penningmeester

Scanleiders perioperatief traject

Anita Heideveld-Chevalking

Programmaleider

Anita is coördinator patiënt­veiligheid OK bij het Radboudumc. In 2020 is zij gepromoveerd op onderzoek naar veiligheidsrisico’s binnen het perioperatieve traject.
Kars Tolsma

Scanleider

Kars is manager zorg en bedrijfsvoering bij Diakonessenhuis. Hij was een van de grondleggers van de VVCZ.
Wouter Loef

Scanleider

Wouter is manager perioperatieve zorg bij het Martini Ziekenhuis.
Peter Smit

Scanleider

Peter was jarenlang manager perioperatieve zorg. Nu is hij zorgmanager electief bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Raymond van Zunderd

Scanleider

Raymond is operationeel manager anesthesie en adviseur acute zorgafdelingen bij het Radboudumc. 

Organisatie

Jasper Brands

Innovatiemanager

Jasper Brands is creative director bij ontwerpstudio Panton. Jasper is opgeleid als industrieel ontwerper in Delft. Sinds 2020 is Jasper als innovatiemanager betrokken bij de VVCZ. 

Bibi Vierdag

Management assistent

Bibi Vierdag is sinds 1984 werkzaam in het Martini Ziekenhuis in diverse functies. Bibi is opgeleid tot kwaliteitsfunctionaris. Op dit moment is zij kwaliteitsfunctionaris bij de afdeling Pathologie van het Martini Ziekenhuis. Zij is sinds 2019 management assistent bij de VVCZ. 

Lid worden

Wil je samen met andere ziekenhuizen innoveren en werken aan betere en veiliger zorg? Word dan lid van de VVCZ.

Download de template

Voordat je de template download willen we graag weten wie je bent en voor welke organisatie je werkt. Bij voorbaat dank. De tutorials die uitleggen hoe de template werkt zijn nog in ontwikkeling. We houden je op de hoogte wanneer deze online komen.